Det var jo meldt solskinn utpå dagen, men sola fikk vi aldri se idag. Satset på en fin trimtur istedet, startet halv elleve i grålysningen ved Ulvåshytta, 3 veldig små grader.

Hadde kledd meg anstendig idag, med norsk, tykk ullundertøy og dunjakke. Holdt meg varm idag! Vi var vel ikke på noe sightseeing idag, alt var grått og trist av vær, marka holder på å fryse til, men ennå renner de fleste småbekkene. Pausene ble det vanlige, først en tekopp ved øverste svingen på tørrfurua. Jeg var ikke så sliten idag som i helga, det var jo lett grusvei å gå idag.

En halvtime senere var vi oppå hvilebenken på Stormyra. Hadde ventet meg  litt lette i skodda/ skydekket, men vi var vel for lavt. Satt nå her og funderte en stund på vær og vind, noe lang trimtur ville det ikke bli nå som det ville bli mørkt om et par timer.

Vi tuslet innover stien mot Hovsslettet idag da, overkommelig tur for oss idag det. Men det var ikke helt bra, myra var steinhardt frosset og vond å gå på. Og bruene over grøftene var glasert speilblanke! Borga krafset seg lett over, jeg holdt å fyke nedi!

Kom oss nå over myra og inn i skogen, mye bedre å gå på stien der.  Etter en ørliten time var vi framme i Hovslettet. Klokka var nesten to, det småregnet fra den tette skodda. Så vi satte oss ned her under grana “vår” og hadde en bedre lunsj.

Etterhvert tuslet vi tilbake samme vei til Stormyra. Med det tette skydekket begynte det å skumre nå i tre tida. Kunne vel gått en sving nedi Damdalen idag, men som vanlig fristet det ikke med lengre hjemtur med hodelykt og våt skodde.

Var nede ved Ulvåshytta litt før fire.  Nesten fire kilometer totalt idag. Det lette regnet frøs til momentant da det traff bakken, hele verden var speilblank hålke!

Enkel resept, lett å følge, ha seg oppi marka, ut på tur, kroppen takker og bukker for slike dager uansett vær. Ser det på Borga også, etter dager med magesjau er voffen spretten og glad som en unghund igjen!

 

 

ForrigeDiamanter ved Prestlifjellet
Neste artikkelRast oppå Rømmesmyra