Gikk oss en tur oppi Oksbåsen idag. Den fine våren er borte, nå er det masse nysnø og vinter!

Startet ved krysset som vanlig. Oppkledd i vinterklærne, masse  tykk ull. Det ble aldri for varmt, enkelte ganger frøs jeg som en hund. Borga var varm inni det gode, varme dekkenet.

Som vanlig ble Stallmyra første stopp. Alt var nedsnødd, kvitveisen og alt. Veldig deprimerende så det var godt med en lang lunsj her, var i det minste bart under den svære grana. Akkurat nå var det hyggeligere vær, sola var nesten framme! Men vi var bra slitne etter subbinga i nysnøen oppover, og værre så det ut til å bli. Men vi koste oss nå med maten og den glovarme teen,  hadde det bra lell.

Så smått subbet vi videre til markaløypa, sannelig suste et par skiløpere forbi! 

Jo vi var heldige idag, et følge glade markagåere hadde gått fra krysset til Oksbåsen tidligere idag, så vi hadde bra snøsti å gå i.

Endelig oppi Oksbåsen Borga! Og nå ble mange, lange solstråler! Fikk nytt mot på turen!

Turfolket hadde snudd like etter så vi tuslet videre oppi Oksbåsen. Hadde oss en lang pause under den svære grana. Var bart under der, godt å sitte. Så der ble vi ei lang stund og koste oss med varm te.

Nedturen ble bare tragisk. Selv med verdens beste gtx jakke og flere lag ull, var det kjølig i den hissig snøføyka som slo oss midt i fjeset. La seg i skavler oppå meg og voffen, måtte vært et sært avskyelige snømann syn…

Kom tilbake til bilen i seks-tida. Slo meg hardt at turen idag også var så altfor kort. Men etter at Borga såvidt kreket seg oppi hundsenga og jeg satte meg ned i baksetet, slo det meg at vi var alvorlig slitne. Turen hadde tatt på!

Fikk en fantastisk tur idag, tross alt. Levde livet, var lykkelige mens det sto på, tross alt. Ga nytt håp for å leve litt til!

 

ForrigeVinter eller vår?
Neste artikkelSyttende mai på Raudhammåren!