Startet i 11-tida ved Oksbåsen, fenomenalt sommervær, litt i varmast laget, men likevel fløtevær. Tok med fotoutstyret, prøve å få bilde av blomstene på sensommeren.

Vi gikk ned til skiløypa og så videre den sørover.

Etter en herlig lunsjpause oppå Pikhaugen ruslet vi ned til Aunmyrene.

Hurra! Vi kom ikke så langt. I kanten av Markaløypa sto en blomst jeg ikke har sett i marka før!

Lauvtistel! Den heter vel fjelltistel offisielt. Det er en plante jeg kjenner fra barndommen, hadde mye av den rundt hytta på Nerskogen.

Det vakte stor glede, av med sekken og fram med fotoapparatet! Jeg så bare to her i nærheten.

Utpå Aunmyrene var nå røsslyng så fint i gang!

Vi slet oss over myrene i stekvarmen. Nå var det blitt skikkelig varmt!

Kom opp til Kvitsteinan i 2-tida.

Gikk bort til haugen med alle stolene. Satt en lang time i skyggen med utvidet lunsj. Det ble en sånn i varmast laget dag i dag også. Vi trengte denne pausen.

Funderte litt på hva vi skulle bruke resten av dagen til. Det ble til at vi tok øst og nordover, altså følge Markaløypa nordover. En lang vandring i bløt myr, er vel lite folk her sommers tid. Stigbrua er like ved Kvitsteinan:

Det ble en lang vandring over alle myrene nordover til Seljan. Men varmen plaget lite, det var så frisk og god vind nordfra.

Rome er nå på det fineste, farger enkelte myrer gult:

Mårfallet. Siste kneika før en er nedpå myra ved Seljan. Markaløypa går litt oppi oppå en lang myrstrekke, før den går ned i to skarpe svinger.

Her er vi nede ved Seljan:

Årlia er oppi skogen til venstre.

Tilbake til Seljan, like før stien, slo vi oss ned oppå ei blåbær tue. Vi var slitne. Borga strakk seg ut, sovna tungt lenge. Jo den myrstrekka vart dryg nok den!

I halv-sju tida var vi oppå lunneplassen ved Knutslettet. Var litt godt med fast grusvei nå på siste biten!

Tilbake til bilen ved 8-tida. Ja nå var vi slitne!

Spiste opp resten av matpakka i baksetet. Greit nok det, men det ser helt ut som sviknotten er borte – vekk! Da går det an med rastepause på kveldsstid.

Fikk bekreftet at jeg kan gå litt lengre turer. Så herlig! Nå er livet verdt å leve, nå blir det mer lang-tur!

Oversikt over dagens tur. Startet ved Oksbåsen, gikk så skiløypa/ Markaløypa via Kvitsteinan opp til Selkjølen. Veien derfra tilbake.